Heb je wel eens een geschil gehad dat beter opgelost zou zijn als er rechtshulp beschikbaar was? Rechtshulp wanneer jij het nodig hebt, is mogelijk wanneer je jezelf goed verzekerd hebt. Dankzij een verzekering hoef je immers niet meer na te denken over de kosten die ermee gepaard gaan. In plaats daarvan ben je verzekerd van een advocaat die samen met jou naar de zaak kijkt en bepaald wat ervoor nodig is om tot een oplossing te komen. De verzekering beschermt jou dus in het geval van juridische geschillen, zoals een burenruzie of een conflict met de werkgever. Alle kosten worden in deze verzekering gedekt, zodat het jou meer gemoedsrust oplevert en je niet meer een volledige spaarrekening nodig hebt om alles te bekostigen. 

 

Onverwachte gebeurtenissen oplossen met bijstand

Je kan je dan afvragen waarom rechtshulp nodig is. Veel mensen denken nooit in juridische problemen te komen. Je volgt alle wetten en regels immers. Toch kan het zijn dat er onverwachte dingen plaatsvinden. Als je betrokken raakt bij een conflict, kan het zomaar zijn dat hier juridische bijstand voor nodig is. Experts weten precies wat je wel en niet kan doen, welke rechten je hebt tijdens het conflict en hoe alles in goede banen geleid moet worden. Je kan daarom het beste zo snel mogelijk naar de verzekeringsopties kijken. Het afsluiten gaat tegenwoordig heel eenvoudig online. Je hoeft geen tijd meer te verliezen door naar een kantoor te gaan en al het papierwerk in te vullen. 

 

Beginnen met de verzekering afsluiten 

Om een goede rechtsbijstandsverzekering van Univé af te kunnen sluiten is het goed om eerst naar jouw behoeften te kijken. Denk na over de gebieden waarin je mogelijk juridische bijstand nodig hebt. Dit kan variëren van arbeidsconflicten tot consumentengeschillen of zelfs verkeersongevallen. Zorg ervoor dat de verzekering dekking biedt voor deze gebieden. Voor particulieren zijn er weer andere zaken nodig dan voor ondernemers. Pas als je dit op een rij hebt staan, kan je de juiste dekking kiezen. Er zijn meerdere niveaus beschikbaar. Zo kan je kiezen voor een basisdekking, maar ook een uitgebreidere optie als je dit nodig denkt te hebben. Overweeg wat bij je past en zorg ervoor dat je niet betaalt voor dekking die je niet nodig hebt. 

 

De polisvoorwaarden en het eigen risico vaststellen

Bij een rechtsbijstandsverzekering horen ook polisvoorwaarden. Het is goed om deze door te nemen voordat je jouw handtekening onder het contract zet. Zorg ervoor dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is, evenals eventuele uitsluitingen. Als er iets onduidelijk is, vraag dan om verduidelijking. Het kan jou veel extra stress schelen als je hier goed naar kijkt. En vergeet niet om een eigen risico vast te stellen. Dit bedrag moet je zelf betalen tijdens een geschil. Zorg dat je deze op jouw budget aanpast. Zet hem dus niet te hoog om niet in financiële problemen te komen. Met een hoger eigen risico kan wel jouw maandelijkse premie flink naar beneden gaan.